Fakulta potravinářské technologie byla založena 14.listopadu 1952 jako jedna ze tří fakult samostatné Vysoké školy chemicko-technologické (VŠCHT) v Praze.
Na fakultě uči renomovani odbornici aktivni v zakladnim i aplikovanem vyzkumu. Devizou je důraz na praktickou připravenost našich absolventů, kterou ziskaji v mnoha specializovanych laboratořich na špičkovych přistrojich.
Poštovní adresa | Technická 3, PSČ: 16628, Praha |
---|---|
Zaměření školy | Chemie |
Typ školy | Veřejná |
Bezbariérový přístup | Ne |
WWW | http://fpbt.vscht.cz/ |
https://www.facebook.com/FPBT-V%C5%A0CHT-Praha-156249471063054/?fref=ts |
Obory a zeměření
Obor, zaměření | Typ studia | Titul |
---|---|---|
Forenzní analýzaForenzní analýza | Prezenční studium | Bc. |
Klinická bioanalytikaLaboratorní metody a příprava léčivých přípravků | Prezenční studium | Ing. |
Technologie potravinChemie a technologie sacharidů, Konzervace potravin a technologie masa, Technologie mléka a tuků | Prezenční studium | Ing. |
Potravinářská a biochemická technologieChemie a analýza potravin | Prezenční studium | Bc. |
Potravinářská a biochemická technologieBiochemie a biotechnologie | Prezenční studium | Bc. |
Potravinářská a biochemická technologieTechnologie potravin | Prezenční studium | Bc. |
Forenzní analýzaForenzní biologická analýza | Prezenční studium | Ing. |
Syntéza a výroba léčivBiotechnologie léčiv | Prezenční studium | Ing. |
Biochemie a biotechnologieMikrobiologie | Prezenční studium | Ing. |
Biochemie a biotechnologieBiotechnologie | Prezenční studium | Ing. |
Biochemie a biotechnologieObecná a aplikovaná biochemie | Prezenční studium | Ing. |
Chemie a analýza potravinKvalita a bezpečnost potravin | Prezenční studium | Ing. |
Chemie a analýza potravinChemie přírodních látek | Prezenční studium | Ing. |
Syntéza a výroba léčivBiotechnologie léčiv | Prezenční studium | Bc. |
Dny otevřených dveří
Více na: http://www.vscht.cz/spoluprace/skoly/pro-verejnost/dod
Příjmací řízení
VŠCHT Praha a její fakulty přijímají ke studiu ve tříletých a čtyřletých bakalářských studijních programech. Uchazeči o studium jsou přijímáni bez přijímacích zkoušky na základě průměru z chemie a matematiky za předposlední tři roky a konečného pololetního vysvědčení. Podmínkou pro přijetí je dosažení úplného středního nebo úplného středního odborného vzdělání ukončeného maturitou.
VŠCHT přijímá do navazujících magisterských programů pouze uchazeče, kteří studují v posledním ročníku příbuzného bakalářského studijního programu nebo tento program absolvovali. Student posledního ročníku bakalářského studijního programu si může podat přihlášku před řádným ukončením studia, před definitivním přijetím do navazujícího programu však bude muset doložit řádné ukončení studia bakalářského studijního programu.
Další informace jsou uvedeny na adrese: studuj.vscht.cz
Podrobné informace o škole
Fakulta potravinářské a biochemické technologie (FPBT) se během šedesáti let své existence stala významným a světově uznávaným pedagogickým a vědecko-výzkumným centrem. Má dnes sedm ústavů a zajišťuje tříleté bakalářské, dvouleté magisterské a čtyřleté doktorské stadium. Dále nabízí studium pro seniory (nazývané univerzita třetího věku), různé typy krátkodobých kurzů v rámci programu celoživotního vzdělávání a vzdělávací kurzy pro zahraniční studenty nebo zaměstnance různých institucí. Fakulta udržuje rozsáhlé styky s vysokými školami obdobného zaměření po celém světě. Různé formy spolupráce jsou realizovány jak v pedagogické, tak ve vědecko-výzkumné sféře. FPBT, stejně jako ostatní fakulty VŠCHT Praha, je výzkumně zaměřena na projekty základního i aplikovaného výzkumu, které jsou integrální součástí života fakulty. V oblasti vědecko-výzkumné činnosti se snažíme reagovat na moderní trendy světového výzkumu a reflektovat aktuální potřeby průmyslu. Naší hlavní devizou je to, že všichni studenti se přímo účastní výzkumných projektů v rámci svých bakalářských, magisterských či doktorských prací. Naším cílem je motivovat a udržet talentované studenty a mladé pracovníky a umožnit jim práci v laboratořích vybavených moderní instrumentací.